prof.dr. Jan Hazelzet

prof.dr. Jan Hazelzet

Hoogleraar Value Based Healthcare (ErasmusMC)

Prof. Hazelzet is Chief Medical Information Officer aan het Erasmus MC, waar hij werkt aan de link tussen de medische en de IT afdelingen. Daarnaast is Jan associate professor in de kindergeneeskunde sinds 2011 en professor in de Health Care Quality and Outcome aan het Erasmus MC sinds 2015.

Value Based Healthcare

Zijn belangrijkste speerpunt is de Value Based Healthcare wat leidt tot meer patiëntgerichte zorg, betere uitkomsten en lagere kosten. Deze focus komt ook tot uiting in de rol die hij uitoefent als Clinical Lead van het Center for Value Base Health Care waar hij strategieën ontwikkelt en implementeert voor verbeteringen in de waarde van zorg voor patiënten. Prof. Hazelzet is ook lid van het NFU Quality of Care Consortium, wat een gezamenlijke inspanning is van 8 universitaire medische centra met als doel het verbeteren van de gezondheidszorg door het stimuleren van onderwijs, educatie en onderzoek in het veld van de waardegedreven zorg en patiëntgerichte zorg.

Belangrijk

Om de zorg van de toekomst te kunnen bekostigen en vooral de zorg voor de patiënt te verbeteren, zijn ingrijpende veranderingen nodig in de organisatie van de zorg. Er vindt op dit moment op veel plekken in de wereld een verandering plaats die de value based healthcare heet. Prof. Hazelzet zal ons op 19 januari vertellen waarom het belangrijk is voor geneeskunde studenten om zich bewust te zijn van deze veranderingen in de zorg van de toekomst.